Capsule wardrobe for autumn 2021

När jag sätter ihop min basgarderob för säsongen brukar jag oftast titta på det som jag använt mest under till exempel den föregående hösten. Ibland väljer jag att sätta ihop basgarderoben när säsongen är slut för att ha koll på basgarderoben inför nästa sommar till exempel. Hur brukar ni göra? I dagens inlägg tänkte jag dela med mig av min basgarderob inför hösten där de plaggen finns som jag hoppas få mycket användning för. 
Vad består din basgarderob av i höst?
 Blåa skjortan
Den blåa skjortan använder jag sporadiskt under hela året men i år känner jag att jag vill börja använda den mer under hösten. Känns som ett perfekt sätt att få in lite färg i den oftast rätt mörka garderoben. Tänker att den kommer vara perfekt för att få en outfit att se mer klassisk samt uppklädd ut till exempel ihop med en stickad kjol eller läderbyxor. 
 
Den vita blusen
Nu i början tänker jag fortsätta använda min vita t-shirt blus som jag älskar, men sen när vi går över till kallare månader byter jag ut den mot en långärmad vit blus. Detta är något jag älskar att ha under stickade tröjor och kavajer. 
 Vit tjocktröja
Detta kommer antingen vara min vita sweatshirt från H&M där det står A Paris eller min vanliga stickade tröja. Det här är två tröjor som jag älskar och bär väldigt ofta och det blir därför passande att ha dem i min basgarderob. Jättebra att ha som överdel till en lite mer uppklädd kjol för att klä ner outfiten till vardag. 
 
Brun stickadtröja/stickad klänning
Jag har ännu inte hittat den perfekta bruna stickade tröjan (men jag letar) än så länge nöjer jag mig med min stickade klänning som är perfekt ihop med Uggs eller knee high boots för en mysig men ändå fin outfit. 
 Svart blus
Den svarta blusen brukar alltid få åka fram under hösten och vintern. Oftast gillar jag att styla den med svarta kostymbyxor för en monochrome look. Den är också bra för att ha under kavajer. 
 
Strumbyxor
Vissa säger att det inte är snyggt eller inte elegant, men jag älskar att bära lite tunnare strumbyxor när det är höst och jag vill bära kjol. Jag tycker det gör hela outfiten lite höstigare och man kan otroligt kul om man vågar använda sig av strumbyxor i färg. Plus, det håller en varm!
 
 Kostymbyxor & lädebyxor
Dessa två par byxor älskar jag att styla med stickade tröjor och sneakers eller loafers. Beroende på vilken man väljer kan man få en helt annan look och vibe. Självklart har jag jeans också!
Den svarta stickade tröjan
Har börjat kännas minst lika nödvändig som den vita. Den går perfekt ihop med läderbyxor, under västar och som ett set. 
 
Stickade set
Det här är något jag länge velat ha men aldrig riktigt tagit tag i det, men för två år sen köpte jag ett jättefint stickat svart set i form av en tröja och kjol. Setet är både mysigt och bekvämt samtidigt som man känner sig jättefin speciellt om man stylar det med ett par stövlar. Ibland behöver man inte införskaffa sig ett helt set, det räcker att köpa en stickad kjol för att själv kunna sätta ihop ett set. 
 Capen/poncho
Till sist har vi capen eller även kallad poncho. Detta är nog mitt favorit ytterplagg för samtidigt som det håller en varm under de första månaderna på hösten så känner man sig otroligt fin och elegant i den. Det innebär också att resten av outfiten behöver vara jätte genomtänkt, en stickad tröja och jeans räcker. 
18