How to dress like Charlotte York in 2022

Jag har precis börjat kolla på And just like that (jag vet, istället för att börja med Sex and the city börjar jag med And just like that, meeenn jag fastnade aldrig för Sex and the city) och självklart är Charlotte York min absoluta favorit. Den främsta anledningen är ju självklart hennes stil och eftersom jag vet att många älskar serien så tänkte jag att ett sånt här inlägg kommer falla många i smaken.
Har ni sett serien? Vem är er favorit? 
Vad är Charlotte Yorks stil?
Jag skulle definitivt beskriva Charlottes stil som klassisk med inslag av elegas, romantik och lite old money. Allting känns välidgt tidlöst men med en touch av färg. Hon vågar bära härliga, starka färger men ändå på ett subtilt sätt. Kläderna följer hennes kropp på ett subtilt och elegant sätt.  Nästan lite 40-tals känsla. Hur skulle du beskriva Charlottes stil?
Sex and the City' Reebot 'And Just Like That' Outfits, Photos –  Banskojazzfest News
Knäna eller under knäna 
När Charlotte bär klänning eller kjol, vilket är ofta, brukar de sluta antingen vid knäna eller lite under knäna. Det gör att hon är fortfarande väldigt elegant men i och med att hon vågar klä sig i färg gör det att outfitsen fortfarande känns väldigt roliga. Klänningarna hon har på sig brukar oftast följa kroppen på ett klassiskt och tidlöst sätt. 
Charlotte’s pink ribbed henley top on And Just Like That
Rosa och tweed
Det verkar som att färgen rosa och materialet tweed är återkommande när det kommer till Charlottes stil vilket gör att hon känns både romantisk och feminin på ett elegant sätt. Antingen kan man se henne rocka en hel rosa outfit eller bara låta färgen komma fram i en gullig väska. 
 
Top-handle väskor
Till 90% kan man enbart se Charlotte med en top-handle väska, det vill säga en väska man håller vid handtaget och inte  på axlarna. Det är allt från Lady Dior väskan i olika storlekar till Louis Vuittons Capucines. Men har hon en annan typ av väska är det gärna en liten axelremsväska. 
Cable knit sweater
Om man tittar tillbaka på hennes tidigare outfits går det att se att hon ofta bar cable knit sweaters, vilket verkligen representerar old money stilen. Det är väldigt klassiskt, tidlöst och lyxigt. 
 
Ballongärmar
Tittar man istället på vad hon bär mycket av i And just like that är ballongärmen en återkommande detalj. Det får definitivt henne att verka mer spontan och rolig än vad hon kanske egenltigen är. Oftast är blusen stylad med en väldigt fin kjol och ett par stilrena pumps. 
 
Bälte
Som nämnt, väljer hon siluetter som följer kroppen på ett elegant sätt och för att på samma sätt framhäva sin kropp men också binda ihop outfiten på ett fint sätt, lägger hon till ett bälte. 
Rosa blommig blus Only / Omlottblus Bymalina /Vit väska ZARA / Stickad tröja Polo / Klänning Zimmerman / Bälte Alexander McQueen / Blåa pumps Zalando / Gula pumps Rizzo / Rosa klänning Oscar De La Renta / Kjol Giambattista  / Tweed mini Other stories / Gul kjol Esprit / Blå väska Teddy Blake / Glasögon Luxreaders
 
 
 
Du kanske också gillar:
4 olika eleganta stilar
How to dress like Fallon Carrington
How to dress like Blair Waldorf
 
12