Closing chapter 1 - Januari

Helt ärligt? Januari har varit en perfekt månad och därför en underbar start på året. Den har varit en blandning av allting som jag vill ska fortsätta resten av året. Det började lugnt med inspiration för 2024 och en reflektion av 2023. Den nya kalendern invigdes och en överblick för året skapades. 
En av de första dagarna spenderades med lite överbliven prossecco, hallon och första kapitlet på Evergreen inledes. Boken är uppdelad i 5 säsonger och även om jag började lite förra året, är det kul att få starta boken från första början på ett korrekt sätt. 
 
Jag började jobba direkt efter att de röda dagarna tog slut. Även fast det gått mer än ett halvår känns det fortfarande som att jag ibland, både fysiskt och psykiskt, måste vänja mig vid rutinerna och att det är mer fart under veckorna när man jobbar än när  man pluggar. Helgerna blir ännu mer som en typ av återhämtning än vad de varit tidiagre. Jag är en person som lätt blir trött när mycket sociala interaktioner har inträffat, även om mitt jobb inte är social på det sättet med kunder osv, så påverkar det mig vilket jag visste att det skulle. 
Året har självklart kikstartats med alla mina olika habits jag vill få till att bli en vana. Att regelbundet göra min hudvårdsrutin är en av de och jag har helt ärligt njutit varje gång jag gjort hela rutinen. Jag försöker verkligen se detta som ett sätt att ta hand om din framtida hud. 
Detta är första gången jag inte känt ett stort begär för våren som jag tidigare har (misstolka mig inte, jag längtar efter våren), jag försöker istället finna det fina i den tidsperioden vi befinner oss i nu. Men, efter att mamma köpte en bukett med tulpaner till mig så hamnade jag officiellt i vårmode och efter det blev det en och annan semla. Så jag har börjat, mentalt, byta årstid.
 Men som ni ser har vi fått ett och annat snöfall och denna sötisen har varit rätt glad för det. Jag tror faktiskt inte jag skrev detta, men en dag när hon varit ute med morfar berättade han att hon pep till och när de kom in var hela tassen blodig. Vi lyckades rengöra och sätta skydd för tassen. Blödningen stannade snabbt och hon verkade inte direkt påverkad. Jag blev lite orolig hur hon skulle reagerna när det var dags för kloklippning (hon är aldrig glad för det), men just på grund av detta var jag rädd att hon kanske skulle reagera ännu mer. När jag tittat på tassen själv verkade som att klon gått av, och när jag berättade för kvinnan som klipper hennes klor att hon kan möjligtvis reagera lite extra på grund av insidenten, berättade hon också att det verkar som klon gått av. Jag var självklart orolig för hur det skulle gå, men det roliga var att det var den enda tassen hon inte reagerade på. 
Jag har fullständigt varit inne i läsmode. I slutet av 2023 blev jag äntligen lite inspirerad att läsa mer (man tappar det när man enbart har skolmaterial att läsa), så mitt mål för 2024 är att läsa oftare och fler böcker. Året börjar bra och jag läser för fullt i mina olika böcker, mest fäst är jag vid boken Twisted Games och hoppas på att läsa hela serien i år. 
 Jag hade även en mysig fika med en kollega jag jobbar med. Vi har klickat bra och pratar på jobbet, men det blev verkligen mycket bättre konversationer när man kan sitta själva så här ostört. 
5