Godaste ugnsrostade potatisen någonsin - recept

Du behöver för två personer:
8-10 små potatisar
1-2 tsk oliv olja
Salt och peppar
Halv klyfta vitlök
Halv citron
1 påse ruccola
1 avokado
Lite parmesan
Ev. Salladslök
 
Dressing
2 msk yoghurt kvarg
2-3 msk gräddfil
1-2 tsk senap
Ev. 1/2 tsk honung
 
Vi hade till stekta köttbullar och lite tomater vid sidan av vilket blev väldigt gott. 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt i bakplåtspapper. 
2. Skiva potatisen i små klyftor. Blanda potatisen med oliv olja, citron juice, vitlök, salt och peppar i en bunke.  
3. När ugnen är varm lägg in potatisen. Det tog mellan 30-40 min för potatisen att bli färdig. 
4. Blanda ihop ingredienserna för dressingen. När den är blandad brukar jag addera lite örtagård för att salta den. 
5. Ta ut potatisen och låt den svalna någon minut innan du sätter ihop salladen. 
6. I en skål, addera ruccolan, avokadon, eventuellt salladslök, potatis och parmesan. Såsen adderade jag vid servering.