Risoni med parmesan, grönkål & rostade grönsaker

För två personer behöver du;
- Ca 2 dl risoni
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- ca 1 dl grov riven parmesan
- 6-8 st morötter
- 2-4 st palsternackor
- Ca 70 g grönkål
- Rapsolja
- Salt
 
Så här gör du:
1. Hacka grönkålen. Krama grönkålen med lite rapsolja och salt i en bunke och fördela på en plåt med bakplåtspapper. 
2. Rosta i ugnen i ca 10 min på 125 grader. 
3. Höj till 225 grader  för rotfrukterna. 
4. Skala och skär palsternackan och morötterna. Blanda med rapsolja samt salta och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosa i ca 25 min. 
5. Under tiden koku upp vatten för risoni och häll i pastan när vattnet börjat koka. 
6. När risonin är färdig blanda med matlaningsgrädde och parmesan. Rör om tills osten smält. 
7. Servera risonin med rotfrukterna och grönkålen. Salta lite.