Blåbär & citron kaka

Du behöver
Topping
2 msk osaltat smält smör 3 msk strösocker 0,72 dl vetemjöl
 Kakan
3 dl strösocker
2 msk citron zest
3 dl vetemjöl
1 msk blåbär
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 ägg
2 msk citronsaft
1 kryddmått salt
185 g osaltat smör (rumstempererat)
0,5 dl mjölk
150g frysta blåbär
 
Gör så här:
1. Mixa ingredienserna för toppingen och förvara den i kylskåpet medans resten av kakan bakas. 
2. Sätt ugnen på 175 grader. 
3. Blanda socker och citron zest. 
4. Mixa med en elvisp, vetemjöl, bakpulver och salt. Addera sked för sked, det rumstempererade smöret i skålen. Mixa lite i taget. 
5. Addera vanilsocker och ett ägg i taget. 
6. Blanda i citronen och mjölken.
7. Blanda blåbären med en sked mjöl, så att de får ett fint lager av mjöl. Vänd ner i smeten. 
8. För över smeten i en avlång panna. Addera några blåbär och toppingen från kylskåpet. 
9. Baka 50 - 60 min i ugnen. 
1
Jasmine

Mums, ser gott ut!

(Sent) Svar: Tack, roligt att du gillar temat för februari i min bullet journal. :)

Kram