Recept; Hallon, vit choklad och citronkaka

Kaka
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
140g osaltat, rumstempererat smör
2,40 dl socker
1 msk citron zest
2 msk citron juice
2 rumstempererade ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk och 2 msk rumstempererat mjölk
140g frysta hallon 128g vit choklad (hade chocolate chips)
Glasyr
2 dl florströsocker
1 msk citron juice
2 msk mjölk

Så här gör du
1. Tina de frysta hallonen och sätt ugnen på 175 g. Smöra och mjöla en långpanna (9x5)
2. I en skål blanda mjöl, bakpulver och salt. Sätt åt sidan.
3. I en stor skål addera socker och citron zest. Blanda ihop ingredienserna med fingrarna.
4. Dela smöret i bitar och vispa till en lätt och krämigt, fluffig smet. Tillsätt citron juicen. Vispa.
5. Addera ett ägg i taget medans vispen är gång. Vid andra ägget, addera vaniljsocker.
6. Skifta mellan att blanda i de torra ingredienser i den stora skålen och mjölken. Blanda till en slät smet.
7. I en separat, liten skål, blanda hallon och 1 msk vetemjöl. Addera sedan försiktigt hallonen och den vita chokladen till smeten.
8. Överför till långpannan. Baka i ca 60 min.
Glasyr
1. Blanda florsocker, citron juice och mjölk.
2. Häll över kakan när den svalnat.
