- june 2020

För alla bröllopsgäster!

Allmänt, Fashion / Permalink / 23
Ni var några som ville ha inspiration på vad man kan ha på sig på ett sommarbröllop men också på dop. Min tanke är därför att jag sätter ihop det i ett inlägg plus att jag förklarar olika klädkoder som man kan ha på bröllop. Allting som jag visar har jag tänkt ska funka under sommaren. 
Den första och mest uppklädda klädkoden är white tie. När det är den här klädkoden som står på inbjudan, är det traditionella, långa aftonklänningar som man menar. Den första klänningen från Needle and thread, känner jag, är väldigt sommrig och luftig, samtidigt som den hade passat till ett mer uppklätt bröllop. Den gröna klänningen från Bubbleroom, kanske inte känns lika sommrig men tänker att den passar ifall man ska på bröllop i ett slott. Fördelen med den är att man kan ha den under alla årstider. 
Black tie/smoking är väldigt likt white tie, den klädkoden känns däremot mer avslappnad eftersom man får ha kortare aftonklänningar när black tie står på inbjudan. Det är fortfarande en aftonklänning man ska ha, men en kortare klänning är accepterat, däremot inte för kort. Klänningen behöver i det här fallet inte vara lika dramatisk och extravagant som vid white tie. Har man inte en lång aftonklänning ska man ha en cocktailklänning. 
 
Tycker den första klänningen är helt magisk! Det fakutm att den är blommig och rosa gör att den känns välidgt sommrig. Den andra klänningen är mycket enklare i siluetten men färgen och glittret gör att den är väldigt intressant, samtidigt som längden gör den perfekt till ett black tie bröllop. Och den sista klänningen är den längre modellen och den känns såå romantiskt mest eftersom några blommor är i 3D. 
 
Mörk kostym, då klänningen eller kjolen inte får vara ovanför knäna men den får inte heller vara så lång som en aftonklänning. Till den här klädkoden är klänning, kjol, byxor och jumpsuits accepterade. De två sistnämna är inte accepterade vid white tie och smoking. 
 
Tänkte att vi börjar med en jumpsuit den här gången. Den är rätt enkel i modellen, samtidigt som glittret gör den mer uppklädd. Både jumpsuiten och det här kavaj och kostymbyxor setet, är perfekt för någon som inte känner sig bekväm i klänning. Jag är helt kär i den tredje klänningen! Hur otroligt fint är den inte?! Perfekt i längden och den ser ut att vara väldigt skön att ha på sig i och med att den inte är figursydd. Trotts att den fjärde klänningen är rätt figursydd, passar den klädkoden både i längden och urringningen. Försökte bryta av och köra på en annan färg, så den femte klänningen är i den här fina ljusblåa färgen. 
 
Kavaj, den nog mest vanliga klädkoden, och jag tänker att det är här ni mest kan hitta inspiration till klädkoden "sommarfin". När den här klädkoden står på inbjudan får man tänka uppklädd vardag. Det ska inte vara några långa aftonklänningar, utan det mesta ska vara kort och man kan köra på klänning, kjol och jumpsuit. 
 
Ettan, tvåan och trean, är tre härliga sommarfina klänningar, som är uppklädda men det är ändå en klänning man hade kunnat använda igen. Vill man ha en jumpsuit, kan man testa att ha en väldigt enkel i modellen och mönstret, så länge materialet är lyxigt. Ifall man tycker det är kul med mode, kraetivitet och att få styla plagg, kan det vara kul att köra på en kjol. Återigen, ska den gärna vara knälång och jag tänker att man kan antingen ha en tyllkjol, sidenkjol eller pliseradkjol. 
Till top