Chic stationery

Anteckningsblock, pennor, kalendrar, ja, allting som du kan behöva vid skrivbordet när du jobbar eller pluggar. För mig har det alltid varit viktigt att det är grejer som är fina och som följer ett färgtema jag gillar. Jag tänker "om man ändå måste köpa det varför inte köpa det i rosa" eller vilken färg som helst, som man själv gillar. Att ha fina skrivbordsdetaljer gör att jag känner mig mer inspirerad, mer motiverad att arbeta och att faktiskt använda mina saker. 
Brukar du föredra fina skrivbordsdetaljer? Har du något färgtema? Var köper du dina anteckningsblock, pennor, kalender?
Kalender
Några av mina nya favoriter är min kalender för året som kommer från Thegreendesk. De har en kalender som kommer i två underbara nyanser av rosa. Kalendern syftar på att hjälpa en att utveckla och nå sina mål för året. I början får man skriva ner sina mål, kortsiktiga som långsiktiga, därefter jobbar man mer och mer på att nå dem med hjälp av kalendern. 
 
I år har jag också min kalender som jag själv satte ihop hos Personlig almanacka. Att designa sin egna almanacka är ju det perfekta sättet för att få den att passa ditt färgtema och för att inspirera dig. 
Pennor och förvaring
En mindre detalj är pennor, men så viktiga. Jag gillar att ha mina framme på skrivbordet för att alla har olika nyanser av rosa. Att skriva för hand har jag alltid gillat men för någon som inte gillar det, men vill motivera sig för att skriva mer, kan en fin penna vara perfekt. Jag har ett par underbara i pastellfärger från Sostrene Grene och en prickig från Personlig almanacka.
 
Självklart måste man förvara pennorna i någonting. Jag har ett vanligt litet pennskrin i en mörkrosa färg och lite silver. Älskar den! Som sagt finns det mindre alternativ men sen finns det även större förvaringsmöjligheter som kan förvara dina post-its, pennor, hörlurar och en massa annat viktigt. 
 Take notes
Att skriva rent mina plugganteckningar på papper är något utav mina sista steg i min pluggprocess och att samla dem anteckningarna i ett fint anteckningsblock gör mig bara mer motiverad. Hittills har jag köpt mina hos Clas Ohlsson, tidigare hade de fina, enkla rosa men nu är de lite dyrare (men fortfarande fina). Förutom stora anteckningsblock har jag blivit ett fan av att ha post-it lappar där jag snabbt kan skriva ner om något, förutom det jag ska fokusera på, kommer upp. På så sätt kommer jag inte glömma det och jag behöver inte lägga stort fokus på det just då. 
Datorfordralet
Jag har turen att min dator är silvrig (väldigt tacksam för det) men i och med att jag tar med mig datorn gillar jag att kunna skydda den. Därför fick jag förra julen detta underbara fodral, precis som Personlig almanacka kan du designa fodralet själv genom att välja färgerna själv. 

23