- july 2020

7 tips on how to pair sneakers with dresses!

Allmänt, Styling tips / Permalink / 23
Att styla sneakers med klänningar kan ibland kännas svårt och det kan kännas som att outfiten blir sportig, därför ska jag idag dela med mig av 7 tips på hur man kan styla sneakersen med klänningen på ett elegant och klassiskt sätt. Den här kombinationen är inte den mest eleganta men den är bekväm och enkel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilka skor?
  • Först och främst ska skorna vara rena. Oasett hur dyra skor man har och vilken kvalite det är på dem, kommer inte outfiten att vara snygg ifall skorna är smutsiga. Det är inte elegant och ger ingen lyxig känsla.  Mitt tips är därför att tvätta sina skor först!
  • Använd inga sportskor, det vill säga inte Nike, Adidas eller Puma. Det här tipset är främst för dem som vill uppnå en elegant och klassisk stil. En sneakes klär ner outfiten och gör den mer vardaglig men med ett par sportskor kommer outfiten att kläs ner ännu mer. 
  • Personligen hade jag inte valt svarta skor och inte skor med platå heller. Jag kan tycka att det blir maskulint och nästan lite klumpigt, vilket innebär att man inte kan uppnå den feminina och klassiska stilen. 
 Vilken klänning funkar?
  • Vill man uppnå en elegant och klassisk stil, ska man köra på enfärgat eller väldigt lite mönstret vilket innebär att man håller sig till till exempel leopard eller randigt. 
  • Ingen jättetajt klänning och ingen klänning som heller är för oversize. Klänningen ska vara lite lös men gärna ha lite form. 
  • Jag personligen är inte glad för långklänningar ihop med sneakers, därför hade jag haft en vadlång klänning eller klänning som går till ovanför knäna. Ska man ha lång klänning tycker jag att man ska styla det med sandaler för en elegant look. 
Vad måste man tänka på?
  • Rätt strumpor! Välj strumpor i neutrala färger som är under skokanten, de ska helst inte synas. Färgen på strumporna ska inte stå ut och därför ska skor och strumpor helst ha samma färg. 
  • Antingen ska skorna vara statement eller klänningen. En av dem måste stå i bakgrunden annars blir det för mycket på en och samma gång. 
  • Tänk på tillfälle! Sneakers kan man ha till många tillfällen som till exempel en shoppingrunda eller  en picknick. Tillfällen man inte ska ha är till exempel bröllop eller en lyxigare middag.
Sko 1 // Sko 2 // Sko 3 // Sko 4 // Sko 5 
Hoppas inlägget hjälpte er! Hade varit kul att veta hur ni stylar den här kombinationen!
 
Till top