7 professionella jobbskor för vår och sommar garderoben

Skorna är en viktig del i outfiten och kan ibland kännas som en avgörande styling detalj för känslan som outfiten ska utstråla. 
Nu när vi (äntligen) börjar känna av våren lite smått är det dags att börja fundera på våra vår och sommarskor. Dagens inlägg kommer appliceras mer på professionella jobbskor men jag brukar personligen använda dessa skor oavsett tillfälle. 
Vilka är dina favoriter? 
 Läder eller mocka stövlar
Stövlar används fortfarande en bra bit in under våren. En professionell stövel för mig blir då ett par i läder eller mocka, jag föredrar knähöga men det finns även ankeltövlar som kan se väldigt chic ut. För en mer vårig känsla kan man byta ut svarta stövlar mot bruna eller beiga, alternativt att byta ut byxorna och kjolarna man stylar med stövlarna till en ljusare färg för att ändå känna som att årstiderna ändras. 
 
Vita läder sneakers
När det verkligen sker ett skifte i vädret lägger jag undan stövlarna och tar fram mina klassiska, enkla, vita läder sneakers. Ju enklare i designen de är desto bättre eftrsom det gör de tidlösa och mer professionella. Det förenklar även styling processen och du får mer användning för de då de är neutrala i färgen och designen. 
 
Beiga loafers
För att skapa lite variation brukar jag ibland styla väldigt klassiska och enkla outfits med ett par beiga loafers. Jag har ett par från Pretty Ballerinas som är i en fin beige färg med inga detaljer, de är så enkla och perfekta för vilken kontorsoutfit som helst. Ett par svarta eller bruna i läder exempelvis hade också varit riktigt fina. Precis som med sneakersen leta efter en tidlös och enkel modell. 
  
Ballerina
När det är tillräckligt varm plockar jag fram alla mina ballerina skor och använder de så länge det bara går. Jag förstår att många som har problem med sina fötter (Vivaia ska tydligen vara bra för det)kan ha svårt för ballerina, men det är en av de mest enkla och klassiska skorna man kan använda. De går stt styla upp och ner beroende på outfiten och för att göra de mer personliga till sin egna stil är det bara att hitta färgen eller modellen som passar dig bäst. Jag älskar ett par quilted svarta ballerina skor men tror ett par bruna och vita hade också varit snyggt och professionellt. 
 
Kontrasterande skor 
Precis som jag har pratat tidiagare (senast i detta inlägget) har kontrasterande skor blivit både klassiska och tidlösa tack vare Coco Chanel. Tanken med en sådan typ av färgkombination är att den svarta delen ska få dig att verka kortare medans den beiga ge effekten av att du är längre. Jag älskar personligen att använda både kontrasterande ballerina och slingbacks för att lyfta min outfit till att kännas lite mer speciell. 
 
Slingbacks
En nyfunnen favorit i min garderob är slingbacks, för mig har de blivit en riktigt bra sko för att långsamt vänja sig vid att bära mer skor med klack. Ännu en stil av sko som man ofta ser hos Coco Chanel men den har även blivit populär hos andra designers som Dior. För kotoret hade jag valt en slingback sko med låg, block klack för att hålla det enkelt men ändå uppklätt och professionellt. Denna typ av sko är även lite lättare att styla med jeans än riktiga klackar. 
 
Block pumps
Slutligen vill jag slå ett slag för klassiska, block pumps i mocka. En sko jag börjat gilla mer och mer. Håll dig till en neutral färg, inga detaljer, antingen rund eller spetsig tå och gärna någon mellanhöjd. De ska vara låga eller mellan höga (om detta ens låter logiskt) men inget för högt för det kommer inte verka professionellt. 
 
Kontrasterande Vivaia skor / Pretty Ballerinas Beiga loafers / Kazar Beiga loafers / Kazar mocka stövlar / River Island kontrasterande ballerina / Emmy London block heel / Vagabond slingbacks / Ralph Lauren sneakers / Fillipa K sneakers / Ralph Lauren ballerina
4