- may 2020

Paris throwback!

Allmänt, Paris / Permalink / 22
 Idag var det exakt ett år sedan jag, pappa, faster och farmor satte oss på ett flygplan för att åka till drömstaden, Paris. En dröm som efter många år äntligen gått i uppfyllelse, en dröm jag faktiskt inte hade förhoppningar om att den skulle slå in, en dröm som blev verklighet även om verkligheten kändes som en dröm. Pirret i magen jag kände innan vi åkte, under resans gång och pirret jag får än idag på grund av den här resan och den här staden. 
Ifall ni hade fått besökka Paris, vad hade ni velat se??
Så många cafeer man hade velat sätta sig vid, ta en kaffe och bara njuta av utsikten och alla männsikro som går förbi. Det va tyvärr lite för varmt för att kunna beställa en av Paris underbar cappuccions, men det kommer jag definitivit göra om jag en gång får åka dit när det är lite kallare. 
Dag två i Paris bestod av att få se så mycket sevärdigheter som möjligt och allt blev bara drömmigare och drömmigare. Dem måste vara någonting i luften som gör att allting är undebart i den stadne. 
Den här magiska arkitekturen man fick se kommer man nog aldrig att få se igen eller komma över. Alla byggnader som hade alla samma beiega färg, med svarta fönster och fantastiska arkitektur man behöver verkligen kolla upp och inte bara kolla på sånt man ser i ens egna ögonhöjd. 
 
Självklart hann jag med lite shopping. De hade en helt underbar lite butik som sålde hudvårdsprodukter och tvål. Jag köpte en handkräm och en tvål som luktar himmelskt och varje gång jag känner doften från tvålen förknippar jag det med Paris. 
Laduree va ett måste och det är det fortfarande när man är i Paris eller vad säger ni? Lika självklart det är som att besöka Eiffeltornet, lika självklart är det att besöka Laduree. Köpte med mig en macaroon till mig och en till min faster som ett tack för resan. 
 En unseen bild faktiskt. Det jag älskar med sådana här semestrar, som görs i stan, är att det blir många pauser och det innebär oftast att man sätter jag på ett cafee eller en restaturang för att få äta. Här är en av två pommes pauser..hahaha.
Vi åt faktiskt inte kvällsmat ute en enda gång utan vi vi köpte med oss lite smått och gott, som vi sedan satt och åt på hotellets verandra. Det va rätt mysigt och helt perfekt eftersom man var inte så hungrig efter en hel dags ätande. 
Dag tre besökte vi Galeries Lafayette och som jag skrev i mitt inlägg för ett år sedan, var det här, för mig, som att gå på ett musem. Så många olika märken, butiker med skönhet, kläder, skor och väskor. Det var en härlig syn. 
 
När vi var klara på Lafayette gick vi bara lite rundor i stan och besökt några andra butiker innan vi begav oss tillbaka till hotellet, men innan det fick det bli en mat paus. Mums, mums, mums. 
Mot kvällen gick vi ut för en sista runda och måltid i Paris. Varje gång vi gick ut för att bara promenera, gick vi åt ett nytt håll, bara för att få se så mycket som möjligt av denna vackra stad. 

Till top