10 element av en klassisk stil

Har du svårt för att identifiera klassiska (och eleganta) klädesplagg och accessoarer? Då är tanken att dagens inlägg ska hjälpa dig!
Jag har skapat en lista med 10 element som kan anses identifiera en klassisk stil. Så fort du har lärt dig identifiera de, kommer du aldrig mer gå ut ur affär med något annat än det som är klassisk. Det ska sitta precis som multiplikationstabellen skulle sitta ;) 
 1. Strukturerat & strama linjer
Klassiska klädesplagg ska ha struktur. Det innebär att klädesplagget ska ha struktur och en fast form, som även fortsätter finnas när du tar på dig det. Klädesplagget ska hjälpa dig att fortsätta ha en fin struktur i din outfit och på så sätt utstråla en exklusiv känsla. Med hjälp av strama linjer i klädesplagget kan det medföra en strukturear outfit. 
2. Minimalistiskt med detaljer 
En av de mest grundläggande elementen av en klassisk stil är dess minimalistiska kläder med ett fåtal detaljer som lyfter plagget. Det kan både vara ett klädesplagg i sig, som en kavaj kan exempelvis lyftas genom dess material, struktur eller knappar, eller en outfit. Genom att skapa en minimalistisk och simpel outfit kan accessoarer var de som hjälper till att lyfta och göra outfiten komplett. Som ni ser nedan bär jag en enkel bas men med hjälp av koftan samt sandalerna har jag lyft outfiten med hjälp av sådana små detaljer. 
 3. Klädesplagget är neutralt
Det finns ingenting som säger att färgglada färger inte kan bli klassiska och skapa eleganta outfits, men för någon som precis påbörjat sin klassiska resa skulle jag föreslå att man börjar med neutrala färger. Nödvändigtvis behöver det inte innebära att du väljer alla neutrala färger, du väljer de som passar dig. Anledningen är att neutrala färger går enklare att styla med varandra och man börjar skapa sig en garderob från grunden blir det ett mindre stressmoment. Starkare färger förutsätter att du förstått vad för siluetter du letare efter samt vilka färger som går ihop med vilka, vilket gör de neutrala färgerna en bra början. 
 
4. Det ska vara bekvämt
Bara för att denna typen av outfits har strikta och rena siluetter innebär det inte att klädesplaggen är obekväma att bära. Du måste prova dig fram och veta vad som passar dig och vad du är bekväm i. Hitta rätt material och former som gör att det blir en bekväm outfit. Den klassiska stilen handlar om att vara enkel och bekväm samtidigt som du ser chic ut. 
  
5. Det ska passa dig
En stor del av den klassiska stilen handlar om att dina kläder ska passa dig. Det ska se ut som att det var gjort bara för dig. Självklart är det omöjligt för de flesta men det är fortfarande något att tänka på. Kläderna ska inte vara för oversize så att du försvinner eller för tajta som att du inte vet din egna storlek. Det ska sitta näst in till perfekt. Tänk exempelvis på längden på byxorna, var axlarna av ett plagg hamnar eller hur en blus faller på just dig. 
 
6. En kollektion av basplagg
Den klassiska stilen handlar allmänt om att skapa sig en kollektion av fina, upphöjda (skulle jag säga, basplagg. Sådana klädesplagg och accessoarer som håller, som du vill och kan bära idag samt om 5 år. De ska representera din klassiska stil idag och om några år. Tanken är att de ska vara enkla att styla och tillsammans skapa klassiska, tidlösa och upphöjda outfits dagligen. 
 
7. Traditionelt och tidlöst
När du letar efter klassiska kläder och andra detaljer ska du tänka traditionelt och tidlöst. Inte nödvändigtvis omodern och gamalmodigt, utan snarare tidlösa siluetter som funkade bakåt i tiden men som fortfarande ser moderna  ut i sig för att funka idag. På så sätt börjar man även handla tidlöst och kan även tänka mer miljövänligt genom att inte överkonsumera bara för att något inte är trendigt längre. 
 8. Tweed
Material som tweed och boucle kommer alltid tack vare Coco Chanel att anses klassiskt och elegant. Vissa butiker kallar det även för strukturvävd jacka exempelvis. Allting som har strukturerade och strama linjer i kombination med detta materialet kommer anses klassiskt. Ser du ett sådant plagg i butikerna och du dras till, kan du vara säkert på att det kommer skapa klassiska outfits med dina andra basplagg. 
 
9. Quilting
Quilting är det diamantliknande mönstret som oftast ses på Chanels classic flap. Det har med tiden blivit ett väldigt elegant mönster som många klädesmärken inspirerats av och skapat väskor, skor och jackor med. Med tanke på vilket inflytande Chanel haft på mönstret, gör det att ett par ballerina skor med sådant mönster exemeplvis kan enkelt lyfta din outfit till att blir väldigt klassiskt. Det är ett mönster som funnits med länge och en accessoar med det mönstret komer alltid att anses vara tidlöst. 
 
10. Kontrasterande färger
Det märks att jag älskar Coco Chanel, men sista punkten på listan är kontrasterande färger. Ofta på Chanels kostymer kan man se en krämigt vit bas med svarta linjer runt om. Jag brukar därför kalla dessa klädesplagg för kontrasterande. Denna kombinationen kan man ofta hitta på koftar, ibland kjolar och självklart skor. Likt de andra två punkterna, kommer även detta göra outfiten väldigt klassiskt på ett enkelt sätt. 
Du kanske också vill läsa

6
Netti Starby

Så himla inspirerande och bra tips. Älskar den stilen och den passar dig också jättebra. Kramis <3

Svar: Men tack finis <3
Enna

Linnéa

Åh så himla bra tips och snygga plagg ❤️ Tack tack, önskar dig en fin helg med 🌟

Svar: Tack! Hoppas du får en fin vecka :)
Enna

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

Så bra tips aldrig tänkt på 😊

ullie

du delar alltid med dej om bra saker
trevlig helg kära du

Sussi

Så fin stil på dig
Ha en fin helg

Svar: Tack <3
Enna

Pauline Hurtig

så bra inlägg :)

Svar: Tack!
Enna