Naked cake recept



Tårtan ger ca 15st bitar
Till bottnarna behöver du:
3 st formar med löstagbar kant
250g rumsvarmt smör plus extra
4 dl strösocker
4 ägg
7 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 krm vaniljpulver
2 msk valmöfrön
1 1/2 msk finrivet citronskal
4 dl rumsvarmt mjölk 3%
Färska bär
Vit chokladpannacotta
5-6 st gelatinblad
8 dl vispgrädde
400 g vitchoklad
1 krm vaniljpulver
Lemoncurd
1 gelatinblad
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice ( 2st citroner)
1 ägg
2 äggulor
2 dl strösocker
100 g smör
Flädermarinerade jordgubbar
3 dl jordgubbar
1 dl konc flädersaft
SÅ HÄR GÖR DU:
1: Sätt ugnen på 175 grader
2: Smörj och mjöla tre formar med löstagbar kant,24cm i diameter.
3: Vispa ihop smör och socker hastigt med elvisp. Tillsätt äggen,ett i taget under fortsatt vispning.
4: Blanda vetemjöl,bakpulver,bikarbonat,vaniljpulver och vallmofrön i en bunke. Rör ner mjölblandningen,citronskal och mjölk i vispet.
5: Blanda/vispa ihop på låg hastighet till en jämn smet. Fördela smeten jämt i formarna. Jag använde mig av ett decilitermått.
6:Grädda en åt gången i mitten av ugnen i 30min.
7: Vitchokladpannacotta: Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten.
8:Värm grädden (koka inte). Ta från värmen och rör ner gelatinbladen och chokladen.
9:Lägg gelatinbladet i blöt ikallt vatten.
10: Blanda alla ingredienser utom smör och gelatin i en kastrull. Sjud under omrörning tills det tjocknar.
11: Ta från värmen,rör ner gelatinbladet. Tillsätt smöret,lite i taget under omrörning. Låt svalna.
12:Skiva jordgubbar och blanda medflädersaften. Säll svalt.
Montering:


Men skojar du eller?? Guuu så gott det ser ut! Här ska bakas =)