Höstkaka med plommon och pekannötter

Du behöver:
100g smör
3 ägg
3 dl strössocker
2dl mandelmjöl
1/2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2dl vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde
500g plommon
Glasyr:
50g smör
1 dl brunfarin (farinsocker)
ca 175g pekannötter
Tillbehör:
Florsocker
Kesella

1: Halvera plommonen och ta ut kärnorna.
2: Smörj och mjöla en rund from ( 24 cm) med löstagbar kant.
3: Sätt ugnen på 175 grader.
4: Smält smöret och låt det svalna.
5: Vispa ägg och socker poröst.
6: Tillsätt mandelmjöl. Sikta ner de övriga torra ingredienserna (kanel,vetemjöl,bakpulver och vaniljsocker)
7: Häll i grädden och smöret. Blanda därefter smeten slät.
8: Häll sedan över smeten i formen.
9: Lägg plommonen på kakan med den kupiga sidan uppåt.
10: Glasyr: Smält smöret i en kastrull.
11: Tillsätt farinsockret och pekannötterna. Blanda.
12: Fördela över kakan.
13: Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 55-60 min. Kolla så att smeten har bakats men att kakan inte är bränd heller.
14: Låt kakan svalna och ta av formen efter ett tag.
Servera med florsocker och kesella.



Vad spännande bakverk! Tack för recept.
(Sent) Svar: Stort tack för din kommentar. Fortsättningen på min tredje bullet journal finns att se i ett av mina senaste inlägg.
Kram