Höstkaka med plommon och pekannötter

 
 
Du behöver:  
100g smör
3 ägg
3 dl strössocker
2dl mandelmjöl
1/2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2dl vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde
500g plommon
 
Glasyr:
50g smör
1 dl brunfarin (farinsocker)
ca 175g pekannötter
 
Tillbehör: 
Florsocker
Kesella
 Gör så här:
1: Halvera plommonen och ta ut kärnorna.  
2: Smörj och mjöla en rund from ( 24 cm) med löstagbar kant.  
3: Sätt ugnen på 175 grader.
 4: Smält smöret och låt det svalna. 
5: Vispa ägg och socker poröst. 
6: Tillsätt mandelmjöl. Sikta ner de övriga torra ingredienserna (kanel,vetemjöl,bakpulver och vaniljsocker)
 7: Häll i grädden och smöret. Blanda därefter smeten slät. 
8: Häll sedan över smeten i formen.
 9: Lägg plommonen på kakan med den kupiga sidan uppåt. 
 10: Glasyr: Smält smöret i en kastrull. 
11: Tillsätt farinsockret och pekannötterna. Blanda. 
 12: Fördela över kakan.
 13: Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 55-60 min. Kolla så att smeten har bakats men att kakan inte är bränd heller. 
 14: Låt kakan svalna och ta av formen efter ett tag. 
Servera med florsocker och kesella.  
 



desserter - höst - höstkaka - kaka - recept
2
Jasmine

Vad spännande bakverk! Tack för recept.

(Sent) Svar: Stort tack för din kommentar. Fortsättningen på min tredje bullet journal finns att se i ett av mina senaste inlägg.

Kram

Svar: Kul att du gillar det :)
Enna

Ellen

Hjälp vad gott det lät!

Svar: Men ja!
Enna