11 fashion rules from 10 fashion icons

11 moderegler från 10 av våra bästa modeikoner, allt samlat i ett inlägg! 
Rubriken får ni ta med en nypa salt, då det inte är några regler de har uttryckt. Det handlar om inspiration från modeikoner och plagg eller outfits de oftast har blivit sedda i, omvandlade till regler. 
Hoppas ni gillar inlägget!
Sen vill jag också veta, hade ni lagt till någon regel? Vem är er modeikon? Har jag glömt någon? 
 - Tweed is the way to go - Coco Chanel
En av de sakerna Coco Chanel är mest känd för är hennes tweed set. Det är verkligen ett statement plagg som både är klassiskt och elegant. En tweed kavaj är en av mina basplagg och de kan verkligen lyfta en basoutfit otrolgit mycket. I och med att tweed är associerat med ett lyxigt och känt modehus, kommer den typen av plagg att se lyxigt och elegant ut oavsett hur mycket man betalat för det. 
 
- A-line dress is the most flattering- Jackie Kennedy
Flera gånger har Jackie Kennedy blivit sedd i korta a-linjeformade klänningar och det är så elegant, speciellt eftersom de är väldigt enkla och det händer inte så mycket på dem. Detta är en er 60-tals stil men det finns så många klänningar idag med den formen som har en mer modern touch, om 60-talets mode inte är något man föredrar. 
 - Have something people will remeber you by- Blair Waldorf
I Blair Waldorfs fall är det diademet. Den första " regeln" är att diademet har blivit så klassiskt att det är en tidlös accessoar som alltid kommer att funka, speciellt de enkla. Den andra är, att ha någon accessoar eller klädesplagg som är din signatur. I hennes fall är det diademet, men det kan också vara ens nagellack färg, en tweed kavaj eller pärlörhängen. 
 
- Pearls are the true elegance - Grace Kelly
Hennes smyckesval beståd för det mesta av pärlor och det har därför blivvit ett väldigt tidlöst typ av smycke. Samtidigt som det kan kännas gamalt finns det så många sett att bära pärlor på som gör att dem käns helt perfeka. Det kan till exempel vara i form av örhängen, ringar eller armband. 
 
 - Have the right lenght on your dress- Kate Middelton
Många kvinnor från det kungliga huset är måna om längden på deras klänning. Det handlar självklart inte om att ha täcka sina ben, utan om att försöka ha klänningar som inte är för mycket ovanför knäna. Detta eftersom en elegant stil är väldigt proper. 
 - You can always rely on a good tote- Melania Trump
Melania Trump har en riktigt lyxig stil och hon syns ofta med sin Hermes Birkin, vilket skulle kunna klassas som en mindre tote väska. Det jag vill säga med dena punkten är att, investerar man i en bra tote kan man förlita sig på den till 90 % av tiden. Den kommer få en att se proffesionell ut, bra uthållighet eftersom en tote är oftast en jobbväska och din price per wear kommer att jämnas ut. 
 
 
- Always match your handbag- Blair Waldorf
På tal om väskor. Att försöka binda ihop outfiten med en färg är ett styling tips sen länge. Ett sätt att binda ihop outfiten är genom att matcha väskan till en färg man har i outfiten. Detta för att binda ihop outfiten så att outfiten känns komplett. 
 - White shirt, a huge staple- Jane Fonda
Både on-screen som Grace och off-screen som Jane, har hon ofta sets i en vit shorta, gärna med kragen uppe. Den vita skjortan eller blusen, finns i så många olika modeller att det är nästan omöjligt att inte hitta en som passar ens stil. Ett basplagg i mångas garderob som alltid kommer att kännas professionel, elegant och uppklädd. 
 
- Jeans and a blazer, never go out of style- Princess Diana
Diana hade många otroligt fina outfits, men jag måste säga att hennes mer avslappnade looks är mina favoriter. Kombinationen av en kavaj och jeans, syntes hon allt som oftast i och det är en så klassisk kombination som är tidlös. Hon kunde verkligen få den outfiten att kännas tillbakadragen och avslappnad, samtidigt som man var uppklädd och presentabel. 
 
It lies within the simplicity - Audrey Hepburn
Den enklaste outfiten kan vara minst lika sntgg som den man planerat i veckor. Henns go-to outfit är ju kostymbyxor, en tajt stickad tröja och loafers. Så tidlöst, klassisk och enkelt men man känner sig ändå uppklädd, det är den perfekta kombinationen. 
-The power of a blazer- Queen Letizia
Queen Letizia är spaniens drottning, för er som inte vet, och när jag först såg en av hennes outfits var jag bara tvungen att se mer. Riktigt fin stil och en av hennes basplagg är definitivt kavajen, när hon tar på sig den får man en känsla av att "nu menar hon buissnes". Hon klär upp den på så många olika sätt, från ett set till kombinationen av kostymbyxor och en blus. 
 
 
 
19
Pauline

vilket fint inlägg :D

Linnéa

Audrey Hepburn är en favorit, hennes klassiska breakfast at tiffanys 👌🏻😍

Celine

Prinsessan Diana är min guru när det kommer till fashion typ, avgudar henne!

Svar: Nu när du säger det, det märks!!
Enna Jamakosmanovic

Carro

Älskar inlägget och säger som Diana; jeans och kavaj är min favorit! 🥰

Svar: Men ja! Vad härligt :)
Enna Jamakosmanovic

Annie

Härliga bilder! :)

Svar: Tack :)
Enna Jamakosmanovic

ullie

oj vilka fina bilder du är så fin

jackie kennedys kläder gillade ja den klänningen de skorna håret hårband o kavajer så snyggt så säger väl henne och hennes stil . grace of monnaco oxå så vacker o den erans kläder stil

Svar: Men ja!!
Enna Jamakosmanovic

Emelie Andersson

Så mycket fint! 🥰

Malin

Åh fina du ❤️❤️

Anonym

många fina outfits o mode är så kul :)

Evas blogg

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

Så fina stiliconer.

Svar: Eller hur!
Enna Jamakosmanovic

dixiwonderland.com

Men vilket roligt inlägg :D Så kul att få ta del av hur de har tänkt.

Svar: Kul du gillar det :)
Enna Jamakosmanovic

Emilia

Men hallå vilket härligt inlägg! Jag älskar tweedjackor, äger ingen själv men man drömmer ju om Chanel's. Så himla snygga!

Svar: Men ja!!
Enna Jamakosmanovic

lisa

Vad mycket snyggt. Diana hade verkligen en fin stil :)

Svar: Ja, det hade hon verkligen :)
Enna Jamakosmanovic

Anita

Men så mycket fint :D

Svar: Tack :)
Enna Jamakosmanovic

Netti Starby

Åh vilka fina stilar som passar dig så himla bra. Kramis <3

Julia Svensson

Åh så kul att läsa!!

Hilma

Så mysigt inlägg! <3

Svar: Tack <3
Enna Jamakosmanovic

petra

Så elegant o fin:)

Jasmine

Ett roligt inlägg att ta del av! Själv är jag väldigt förtjust i A-linjeformade kjolar och klänningar.

Svar: Tack! Roligt att du gillar majsidorna i min bullet journal.

Trevlig helg!
Kram