Så här skapar du din perfekta smyckeskollektion

"Hur skapar man den perfekta smyckeskollektionen?" "Hur hittar jag mitt sigantursmycke?" 
Är kanske några fråga du ställt dig, i hopp om att kunna få svar på hur man sätter ihop en kollektion av smycken som representerar dig och passar din stil. I detta inlägget hoppas jag kunna svara på dessa frågor. 
Har du hittat ditt signatursmycken? Vad är ditt favoritsmycke? Berätta gärna!
 För att identfiera din smyckestil måste du känna till din modestil
Den modestil du har reflekteras ofta i din smyckestil. Om du gillar klassiskt och elegant kommer du dras till pärlor, enklare smycken och gärna silver eller guld. Har du däremot en mer rockig stil är det kanske hårdare metaler eller om du är trendig är det kanske mer starka färger och större smycken. Detta inlägget kan hjälpa dig hitta din stil!
 
Rensa och analysera
Börja med att rensa bland dina smycken som du har idag i din kollektion, på så sätt kan du få en bättre förståelse för vad du gillar repsektive inte gillar. Rensningen resulterar i smycken som du gillar och förhoppningsvis identifieras med din stil. Försöka att hitta gemensamma faktorer mellan smycken, några frågor att tänka på:
- Är det silvriga, guldiga eller roseguldiga smycken?
- Är de enkla eller har de mycket detaljer
- Är det smycken som har mycket färg?
- Har smyckena en viss form?
 Inspireras och våga testa
Ta inspiration från andra som har liknande stil som dig, vad brukar de ha för smycken? Och är det något du hade kunnat tänka dig att bära? Om du gillar klassisk stil kan ett tips va att inspireras av modeikoner, för riktigt tidlösa smycken. Sen är det också vitkigt att våga testa och exprimentera, för det är bara genom att ha testat olka smycken som du kan veta ifall det är något du gillar eller inte. 
 
För att  kunna skapa ens vardagliga smyckeskollektion med signatursmycken får du inte vara rädd att bära samma eller liknande smycken hela tiden. Det är bara på så sätt som du faktiskt kan hitta signatursmycken som identiferar din stil. I börjar behöver inte smyckena du testar vara jättedyra, men att köpa smycken av kvalite kommer att löna sig på längre sikt. Det är extra viktigt att de smyckena du läggre lite extra mycket pengar på ska vara av kvalite och funka länge för dig. 
Några klassiska och eleganta smycken:
- En klocka
- Pärlörhängen
- Halsband med en enkel berlock
- Pärlhalsband
- Tennisarmband
- Enkla studörhängen
- Örhängen för speciella tillfällen
 
Caroline Svedbom Armband / Guldig Klocka  / Gant Klocka / Drakenberg Örhängen  / Rebel Suzie Örhängen  / Caroline Svedbom Örhängen / Edblad Pärlhalsband / Edblad Halsband / Lily and Rose Örhängen / Sophiebysophie Amrband 

4
Netti Starby

Jag måste verkligen organisera bland mina smycken och där gav du mig en påminnelse. Kramis <3

Linnéa

Åh, så inspirerande inlägg… 🌟💫
Önskar dig en fin kväll ❤️

Celine

Min smyckeskollektion är kaos så detta inlägg behövde jag!

Svar: Vad kul att höra att du behöver det!
Enna

Denise

Jag älskar mest örhängen och halsband. 😍 Gillar coola smycken som är kedjor osv. 😊

Svar: Älskar också örhängen!
Enna